Teran hallitus kokousti etänä 16.3. ja keskusteli koronaviruksen vaikutuksista. Teran hallitus seuraa koronatilanteen kehittymistä ja noudatamme Suomen hallituksen, THL:n, AYY:n ja SRL:n ohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Suomen hallitus ilmoitti valmiuslain käyttöönotosta 16.3. Teran kannalta oleellisia linjauksia ovat mm. julkisten kokoontumisten rajoittaminen kymmeneen henkilöön sekä valtion ja kuntien kerho- ja harrastustilojen sulkeminen. Näiden toimien lisäksi yksityisten ratsastustallien linjauksilla on vaikutus Teran toimintaan.

SRL on julkaissut suosituksia tallitoimintaan. Teran kurssien kannalta tärkeimmät ovat vain terveenä tallilla käyminen, kävijöiden rajoittaminen, hyvä yleishygienia ja lähikontaktien välttäminen. Hevoset tarvitsevat poikkeustilanteesta huolimatta jatkuvaa ja säännöllistä ruokintaa, hoitoa ja ulkoilua. Ratsastustunnit ovat talleille myös tärkeä tulonlähde, joten Tera haluaa pyrkiä tukemaan yhteistyötalliensa jatkuvuutta, kunhan edellämainittuja varotoimia noudatetaan huolellisesti.

Teran järjestämillä kursseilla ryhmäkoko on tyypillisesti alle 10. Teran hallitus seuraa aktiivisesti, voidaanko tällaisia kursseja järjestää edelleen jäsenten kiinnostuksen mukaan ja tartuntariskit minimoiden. Nyt jo suunniteltujen kurssien lisäksi ei järjestetä muuta toimintaa keväälle. Uusien ilta ja kevätkokous ehdittiin onneksi jo pitää.

Kevään suunnitelluista ja meneillään olevista kursseista: Solbacka jatkaa toimintaansa poikkeustilanteet vaatimat varotoimenpiteet huomioiden, joten myös kankikurssi jatkuu ja estekurssi RE60-70 järjestetään, jos osallistujia tulee riittävästi. Lisäksi ratsujousiammunnan järjestelyt on jo ehditty aloittaa ja niitä jatketaan tämänhetkisen tilanteen vaatimukset huomioiden. Teran hallitus tunnustaa kimppakyytien lähikontaktista aiheutuvat riskit, ja siksi kenenkään ei tule nousta kyytiin flunssaisena, ja suosittelemme matkustamaan mahdollisimman väljästi, eli useammalla autolla.

Päivitämme tätä kirjoitusta sitä mukaa, kun uutta tietoa tulee.

Toivotamme hyviä ja turvallisia hetkiä hevosharrastuksen parissa!